onze dirigent

Arno

Dirigent
Arno van Wijk studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel.

Hierna studeerde hij aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. bij Joop Schets voor het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider. Hij studeerde hij af met een uitvoering van het Magnificat van J.S. Bach. Ook behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie met een a cappella-programma voor vrouwenkoor.

Als dirigent gaf hij succesvolle uitvoeringen van o.a. Petite Messe Solennelle van G. Rossini, Magnificat, Johannes Passion, Hohe Messe en Weihnachts Oratorium van J.S. Bach, Gloria van A. Vivaldi, Der 42. Psalm, Paulus en Die erste Walpurgisnacht van F. Mendelssohn, Requiem van Gabriël Fauré, John Rutter en Karl Jenkins, Messiah, Judas Maccabaeus en Dettingen Te Deum van G.F. Handel, Ein Deutsches Requiem van J. Brahms, Messe Solennelle van Ch. Gounod, Messa di Gloria van G. Puccini, The Crucifixion van John Stainer, Requiem voor Auschwitz van Roger Moreno Rathgeb en Das Berliner Requiem van K. Weill en nog vele andere koorwerken. Naast Zang en Vriendschap is hij dirigent van de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg, de Pauluscantorij in Utrecht en Vrouwenkoor Sans Farces. Hij is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes en stadsorganist van Goes.

Kijk voor meer informatie op www.arnovanwijk.nl