Kerstconcert

Op 17 december geven we een kerstconcert in de protestantse kerk in Bergharen. Naast een aantal bekende kerstliederen zullen we 2 werken van Carl Jenkins ten gehore brengen. Ook oudere traditionele liederen, zoals Maria Wiegenlied staat op het repertoire voor deze avond. Onder leiding van onze dirigent Michiel Vanhoecke en op de piano begeleid door Selma Peters verwachten we een sfeervolle avond muziek te laten horen. U bent van harte welkom op zaterdag 17 december in de protestante kerk, Veldsestraat 2 te Bergharen. We beginnen om 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel stellen we na afloop een vrijwillige bijdrage op prijs!

Batenburgse Dag 31 juli 2022

In en om de Oude Sint Victorkerk hebben wij als koor, de Batenburgse Dag gehouden. We hadden 3 kramen, 1 voor de verkoop van 2e hands boeken, 1 voor de artikelen van de loterij en 1 kraam met allerlei gehaakte spullen van een koorlid. Men wist ons goed te vinden en er werd goed verkocht De loten waren rond het middaguur al uitverkocht. De optredens in de kerk waren beide keren goed bezocht en de reacties waren positief. Voor het eerst sinds jaren weer optreden gaf nieuwe energie. Het was fijn om te laten zien en horen dat we met onze nieuwe dirigent, als koor de corona hebben overleefd.

Jubilarissen

Tijdens de ledenvergadering van 14 maart jongstleden zijn er 2 jubilarissen gehuldigd. Henk van den Heuvel is sinds 50 jaar trouw lid va het koor. Hij kreeg naast een oorkonde en een bos bloemen, een muzieksleutel als beeldje, waar hij heel blij mee was. Annelies de Groen kreeg voor haar 25 – jarig lidmaatschap eveneens een oorkonde en een bos bloemen. Daarnaast ontving zij van de voorzitter een speldje voor haar jubileum.

In de ledenvergadering werd terug gekeken op 2 jaar zonder koorrepetities , maar wel met verschillende ontmoetingen tijdens een etentje of een gezellig samenzijn bij 2 van onze leden in hun prachtige tuin. De secretaris had net als zijn voorganger altijd deed, een jaarverslag op rijm gemaakt. Dat werd door alle aanwezigen zeer gewaardeerd. Tevens zijn de financiƫn van de afgelopen 2 jaar door de kascommissie goedgekeurd.

Hernieuwde start

Op 31 januari zijn we na 2 jaar weer begonnen met de koorrepetities. Samen met onze nieuwe dirigent Michiel Vanhoecke uit Arnhem zijn we gestart in het spiksplinternieuwe dorpshuis in Batenburg, de Batenburcht. Vanzelfsprekend hebben we moeten wennen aan al het nieuwe. De oefenruimte is de grote gymzaal en heeft een prachtige akoestiek. We hebben een paar mooie muziekstukken gekregen die we instuderen en die ons het plezier in het zingen weer terug hebben geven.

Overlijden voormalig dirigent

Helaas is onze voormalig dirigent Ad Versteden op 29 december 2021 overleden. Hij heeft ons koor op inspirerende wijze en met liefde voor de muziek, gedurende 21 jaar als dirigent begeleid, van 1982 -2003. Door zijn werk in de muziek leidde hij het koor naar een intensieve samenwerking met allerlei musici, waar met veel plezier aan wordt terug gedacht. Ad’s dirigentschap was de glorietijd van het koor dat uitgroeide naar wel 100 leden! In 2003 heeft Ad zijn dirigentschap beĆ«indigd, maar hij bleef wel als zanger bij het koor betrokken.

Jaarlijks begeleidde Ad de concerten in de De Oude Victor kerk in Batenburg, waar hij vol enthousiasme en met veel humor vertelde over achtergronden van liederen, al of niet voorzien met anekdotes uit het verleden van ons koor. Ook bij het jaarlijkse kerstoptreden in St. Joachim en Anna hanteerde Ad met veel zwier en plezier de baton. Tot vorig jaar was Ad, samen met Riet zijn vrouw actief lid van ons koor.