Batenburgse Dag 2023

OP 30 juli werd de jaarlijkse Batenburgse Dag georganiseerd door 3 plaatselijke verenigingen. Er was een braderie waar zowel nieuwe als gebruikte spullen te koop waren. Ook diverse horeca gelegenheden en activiteiten voor kinderen waren te bezoeken.

Ons koor had bij de Oude Sint Victorkerk een drietal kramen, waar behalve boeken ook zelf gehaakte figuurtjes in allerlei soorten en kleuren verkocht werden. Daarnaast werd door ons koor een loterij georganiseerd met door koorleden ingebrachte nieuwe prijzen. Bij elkaar opgeteld is de kas van het koor toch weer wat gevuld.

Jaarlijks geven we tijdens deze dag 2 concertjes in de kerk, om 13.30 uur en om 15.00 uur. Dit jaar werden beide uitvoeringen druk bezocht. Al met al een mooie dag om op terug te kijken.

Opname van een van de uitvoeringen van Zang en Vriendschap tijdens de Batenburgse Dag 30 juli 2023, door Wouter Jansen

Twee maal 40 jaar lid van Zang & Vriendschap

Tijdens de jaarvergadering zijn er 2 leden van ons koor gehuldigd, beiden vanwege hun 40 – jarig lidmaatschap van Zang & Vriendschap. Gerrie Kalisvaart en Carel de Vor zijn niet alleen al zo lang lid maar hebben ook ieder extra bijdragen aan het koor geleverd en doen dat nu nog steeds. Carel is in het verleden jarenlang secretaris van het bestuur geweest en sinds 3 jaar heeft hij opnieuw deze taak op zich genomen. Daarnaast begeleidt hij het koor met de Batenburgse Dag op het orgel in de Oude Sint Victor kerk. Gerrie is behalve lid van de muziekcommissie degene die de solo’s voor de sopraanpartij op zich neemt. Naast de oorkonde kregen beide leden een glas met een inscriptie en een boeket bloemen.

Gerrie Kalisvaart en Carel de Vor 40 jaar lid van Zang & Vriendschap

Kerstconcert

Op 17 december hebben we een kerstconcert in de protestantse kerk in Bergharen gegeven. Naast een aantal bekende kerstliederen hebben we 2 werken van Carl Jenkins ten gehore gebracht. Ook oudere traditionele liederen, zoals Maria Wiegenlied stond op het programma onder leiding van onze dirigent Michiel Vanhoecke en op de piano begeleid door Selma Peters. De goed bezochte avond was sfeervol. Met enkele bekende liederen die op orgel werden begeleid door Carel de Vor, konden de bezoekers meezingen wat van harte werd gedaan.

Kerstconcert 17122022 Bergharen